Teslić

Gnjatić reizabran za predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske

  • 14.06.2021. 12:54

Dragan Gnjatić ponovo je danas izabran za predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske.

Gnjatić je bio jedini kandidat za ovu funkciju na Izbornoj skupštini Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske, održane u Tesliću, kojoj je prisustvovao i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

Gnjatić je rekao Srni da će ovaj sindikat, u saradnji sa resornim ministarstvima, raditi na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa članova sindikata, kao i svih zaposlenih u nadležnim oblastima.

- U prethodnom periodu imali smo značajne rezultate i postepeno povećavanje plata i izjednačavanje platnih koeficijenata, i na tome ćemo raditi i u narednom periodu - izjavio je Gnjatić.

On je ukazao na mogućnost pojave tehnološkog viška i najavio da će eventualne takve probleme uspješno rješavati sa nadležnim organima.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević ukazao je na dobru saradnju sa Sindikatom obrazovanja, nauke i kulture Srpske, koja je posebno intenzivirana u prethodne tri godine.

- Ta saradnja jeste plodonosna zbog naših zajedničkih rezultata. To se, prije svega, odnosi na tri povećanja plata u protekle dvije i po godine, što je svakako dobar rezultat za sve one koje zastupa sindikat, ali i radnike - izjavio je Rajčević.

On je poručio da je njegovo prisustvo na današnjoj izbornoj skupštini potvrda dobre saradnje, te čestitao novoizabranom rukovodstvu.

Sjednici u hotelu Kardial je prisustvovala i predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм