Tokom protesta

Dodik: Sraman pretres vozila hitne pomoći

  • 13.06.2018. 15:30

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas sramnim nedavni pretres vozila Hitne pomoći tokom protesta u Banjaluci zbog visokih cijena goriva.

Dodik je naglasio da je bilo sramno da se provjeravaju kola Hitne pomoći.

"To su huligani. Ko su oni da to rade i provjeravaju da li ima neko u kolima Hitne? Ko su oni? Ljekari? Taj haos se neće dozvoliti. Poručujem građanima da nećemo dozvoliti zakrčenje ulica. Mi ćemo učiniti sve što budemo mogli, svaku vrstu mjere i neka očekuju to već od danas", rekao je Dodik za RTRS.

On je naveo da očekuje i traži od nadležnih organa države da se poštuju zakoni, te je poručio građanima Srpske da imaju povjerenja u institucije.

"Onaj ko hoće da protestuje, mora da to najavi, onaj ko ne poštuje - mora da snosi sankcije i odgovara za ono što je onemogućio druge u ostvarivanju svojih ciljeva", rekao je Dodik.

On je dodao da građani mogu da protestuju gdje god hoće i da mogu to da rade na benzinskim pumpama, koje su većinom u privatnom vlasništvu.

"Većina je u okviru 'Nestro-petrola', eto neka dogovaraju. Država ničim ne utiče na cijene nafte. Državne takse na naftne derivate su u prosjeku niže nego bilo gdje u regionu i to omogućava da cijena derivata bude jeftinija", rekao je Dodik.

Pretres i zaustavljanje vozila Hitne pomoći su se, prema izvještajima medija, desili u nedjelju, 10. juna, kod Prijedorske petlje.

Na "Fejsbuk" stranici portala "Prijedor24" objavljen je snimak blokade saobraćaja u nedjelju na Prijedorskoj petlji, na kojem se vidi kako je vozilo Hitne pomoći jedva uspjelo proći.

Kako je vidljivo na snimku vozilo Hitne pomoći se pokušavalo probiti, a dva bahata vozača su prišla vozaču i najvjerovatnije od njega tražili da im dokaže da vozi pacijenta.

Nakon što su se "uvjerili" da se u vozilu nalazi pacijent vozači su se sklonili kako bi vozilo nastavilo prema Banjaluci.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм