Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Predložiću da Parlament Srpske razmatra rad OHR-a

  • 07.11.2020. 18:51

Predložiću da Parlament Srpske razmatra izvještaj o radu OHR-a i visokog predstavnika u BiH, najavio je to srpski član predsjedništva BIH. Opravdanost rada OHR-a trebao da razmatra i PIK, najvljeno je Ambasade Rusije jer će to pitanje na sjednici postaviti upravo oni. U isto vrijeme, visoki predstavnik ne bira sredstva kada treba da udari na Republiku Srpsku. Ovog puta se obrušio na Milorada Dodika. 

Zaprijetio je da će se ukoliko ne ukloni ime Radovana Karadžića kod Studentskog doma u Palama, založiti u SB UN-a da mu se zabrane putovanja u sve zemlje EU. Incku smeta ime Karadžića, a ne smeta Izetbegovića i "Zelenih beretki",odgovara Milorad Dodik i poručuje da on Inckove ideje nema ništa.

"Prije će on otići odavde nego što će meni zabraniti zemlje EU da uđem. On nema šta da radi pa se uhvatio svega. Incko je propala figura, čovjek koji pokušava da se dodvori muslimanima i da mirno i dalje nastavi piti kafu koju mu plaćaju musimani i svaki mjesec stavi 24 hiljade evra u svoj džep. Ja ću predložiti da u skladu sa Aneksom 10 zatražimo izvještaj o dradu visokog predstavnika i OHR-a da se razmotri na Parlamentu Srpske da dođe da čuju ljudu", kaže srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Ove prijetnje su nečuvene, poručuje predsjednica Republike Srpske. S tim, kaže Željka Cvijanović, OHR pokazuje svoju bespomoćnost. 

"Ja i ne vidim kakva je njegova uloga. Žalim zbog toga što EU to isto tako ne vidi. Oni znaju da je Incko smetnja, ali shvatili su da, po njihovom, nije još vrijeme da ga se riješe. Milslim da kad dođe to vrijeme može biti prekasno za neke druge procese koji bi trebalo da budu progresivni pa ih ja pozivam da oni više snage i energije ulože u ono što je pravo evropsko predstavljanje ovdje, a ne da nam Valentin Incko objašnjava kao Austrijanac da ne piše neko njegove izvještaje nego oni kojima je maternji jezik engleski", kaže Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Incka više niko ozbiljno ne doživljava, kaže prvi čovjek Parlamenta Srpske. Nikad, poručuje Nedeljko Čubrilović, ne propusti priliku da se obruši na Republiku Srpsku kada je riječ o izvještajima pred SB UN. 

"Mislim da niko ko prati Inckov rad, pogotovo u posljednjih nekoliko godina ovdje u BIH, ne može da to doživi kao nešto ozbiljno", kaže Nedeljko Čubrilović, predsjednik NSRS.

Oni koji su osjetili nepravdu visokog predstavnika na svojoj koži, danas poručuju da Incko uludo trenira strogoću. Među njima je i Dragan Kalinić koji za OHR i strane sudije u Ustavnom sudu ima isti naziv-a to je da su, remetilački faktor.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)