Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik: Grčki i srpski narod dijele neraskidivi simbol duhovne povezanosti

  • 25.03.2021. 17:02

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je predsjednici Grčke Katerini Sakelaropulu i bratskom grčkom narodu najiskrene čestitke povodom obilježavanja velikog datuma - 200 godina od herojskog ustanka grčkog naroda za slobodu nakon viševjekovne turske tiranije.

"Današnji dan prilika je da se prisjetimo slavne, slobodarske tradicije grčkog naroda, ali i nekih zajedničkih trenutaka iz naše istorije. Grčki i srpski narod dijele neraskidivi simbol duhovne povezanosti utkan u našoj vjekovnoj želji i borbi za slobodom", istakao je Dodik.

On je podsjetio da je ne tako davno grčki narod na Krfu bio svjedok mnogobrojnih stradanja srpskih vojnika, koji su tamo skončali nakon golgote i borbe za plemeniti ideal slobode, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Zahvalan sam Vašoj zemlji i stanovnicima Krfa, kao i drugim grčkim mjestima, što sa velikim dostojanstvom i pijatetom čuvate sjećanje na naše pretke. Današnji praznik proslavlja se u veoma teškim okolnostima za cijeli svijet i nadam se da će se Vaša zemlja sa uspjehom prevazići ova izazovna vremena i da ćete što prije krenuti putem oporavka", naglasio je Dodik.

Grčka danas slavi Nacionalni dan u znak sjećanja na 25. mart 1821. godine kada je počela borba za nezavisnost Grčke od Osmanskog carstva. Grčku su velike sile kao nezavisnu državu priznale 1830. godine.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска