Dobojska bolnica dobila dva aparata

  • 16.04.2020. 19:19

Dva nova pokretna aparata, koji će pomoći u  borbu protiv korona virusa isporučena su dobojskoj bolnici. Mobilni RTG aparat i prenosni ultrazvuk, stigli su zahvaljujući Vladi Srpske i Institutu za javno zdravstvo. Olakšaće posao osoblju, koje je do sada radilo analognim aparatom starim dvije decenije. 

"Analogni aparat sa naknadnom digitalizacijom podrazumijeva da se napravi ekspozicija i kaseta koja je eksponirana vrati u službu za radiologiju, obavi digitalizacija slike i ta slika proslijedi specijalsitima koji će analizirati kod ovog sa direktonom digitalizacojom, nakon eskponiranja pacijenta sliku odmah imamo na ekranu“, kaže Obrad Jović, specijalsita radiolog. 

I RTG i ultrazvučni aparat smanjiće potrebu kretanja, a tako i mogućnost zaraze. Pregledi i dijagnostika će se vršiti u sobama pacijenata. 

"Drugi aarat je prenosni ultrazvučni aparat koji je prenosni kog njega ćemo dobiti tri sonde  prenosni printer i kolica tako da će se te usluge ultrazvučne moći raditi pacijentima u samim sobama“, kaže Mladen Gajić, direktor JU Bolnica Sveti apostol Luka Doboj.

Sve činimo da pomognemo da se epidemiološka slika popravi, poručuju iz gradske uprave. Podaci su kažu, zadovoljavajući. 

"Imamo 228 lica koja su pod ljekarskim nadzorom 1.216 ljudi koji su izašli iz ljekarskog nadzora, nemamo pozitivnih pacijenata i to je nešto što je dobro, apelujem i molim sve sugrađane da se strpe u ove praznične dane“, kaže Boris Jerinić, gradonačlenik Doboja.

Nabavku dva nova aparata grad nije finansirao. Zato su bolnici donirali 2000 FFP 2 maski, koje su im bile neophodne za rad.

Тагови:
  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.