Predstavnici Vlade RS u Bijeljini

Cvijanovićeva i Mirjanić na zvaničnom početku obnove kanala Glogovac FOTO

  • 24.08.2018. 14:18

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović stigla je danas na zvanični početak rekonstrukcije kanala Glogovac i majevičkog obodnog kanala.

Ovom događaju na lokaciji kod bijeljinske Ciglane prisustvuje i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stevo Mirjanić i ministar finansija Zoran Tegeltija.

Cvijanovićeva će prisustvovati potpisivanju ugovora između Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i privrednika grada Bijeljina. Večeras u Centru za kulturu u Bijeljini učestvovaće u panel-diskusiji sa penzionerima o temi "Najstarija populacija - prioritet Vlade Republike Srpske".

Mirjanić je rekao da je u ovoj godini u opticaju 81 milion KM za projekte u Srpskoj, neki od njih su u završnoj fazi, neki počinju u ovoj godini, a za neke je raspisan tender.

"Javna ustanova Vode Srpske trenutno realizuje devet projekata, ukupne vrijednosti 44 miliona KM," rekao je Mirjanić.

Mirjanić kaže da postoje i projekti koji se finansiraju sredstvima IPA fondova, komponenta B, riječ je o još oko 22 miliona KM, a to su projekti koji se odnose na Ugljevik, Zvornik i Bratunac.

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović u posjetila je proizvodni pogonu "Pass" u Bijeljini. Kompanija zapošljava 240 žena, a plan rukovodstva je imati 1.000 zaposlenih. Uz podršku Vlade u 2017. firma je dobila 69.000 KM podsticaja i zaposlila 69 novih radnika. U ovoj godini zaposlili su zahvaljujući podsticajima Vlade 70 novih radnika. Do Nove godine planiraju 500 zaposlenih, a u skorijoj budućnosti plan je 1.000 radnika.

 

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм