Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović: Akademik Janjić ostavio neizbrisiv trag u obrazovanju

  • 14.10.2020. 10:29

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegram saučešća Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske povodom smrti akademika Vaskrsija Janjića, ističući da je Janjić dugogodišnjim i predanim radom ostavio neizbrisiv trag u nauci i obrazovanju.

"Akademik Janjić bio je poznat i priznat u svijetu nauke, a njegovi naučni radovi bili su i ostaće izvor saznanja generacijama koje dolaze i kroz koje će živjeti u budućnosti“, naveo je Čubrilović u telegramu.

Čubrilović je napomenuo da se Janjić svojim stručnim i naučnim radom, upisao u enciklopediju priznatih i uvaženih akademika koji je za života, postao uzor drugima.

On je dodao da je Janjić dostojanstveno predstavljao Akademiju nauka i umjetnosti Republike Srpske, akademsku zajednicu i Republiku Srpsku.

Čubrilović je telegram saučešća uputio u svoje i u ime Narodne skupštine Republike Srpske Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske i predsjedniku Akademije Rajku Kuzmanoviću.

Akademik Vaskrsija Janjić, koji je bio potpredsjednik ANURS-a, preminuo je juče u 77. godini nakon kraće bolesti.
 

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)