Priznanje premijerki RS

Čelinac: U godinu dana realizovani mnogi projekti

  • 26.07.2018. 07:02

Svečanom akademijom u Domu kulture večeras je obilježen Dan i krsna slava opštine Čelinac - Sabor Svetog arhangela Gavrila kojoj su prisustvovali potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predstavnici bratskih opština Zvečan i Trstenik.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović dobitnik je priznanja "Počasni građanin opštine Čelinac". 

Za ovu nagradu predložena je zbog nesebičnog zalaganja za oporavak opštine Čelinac u vrijeme poplava kroz pružanje podrške putem vaučera u iznosu od 2,5 miliona KM. 

Cvijanovićeva je pružila podršku i u sanaciji gradske toplane, završetku izgradnje Osnovne škole "Miloš Dujić", pomoći u sanaciji dječijeg vrtića, podršku u sanaciji korita rijeka Vrbanje, Ukrine i Jošavke, podrške u sanaciji bioskopske sale i u odobravanju sredstava za izgradnju gradskog mosta. 

Akademik Rajko Kuzmanović dobitnik je Priznanja za životno djelo za poseban doprinos razvoju opštine Čelinac. 

"Ovo priznanje mi mnogo znači, ali i obavezuje da svojim angažmanom i dalje pomažem razvoj opštine Čelinac", istakao je Kuzmanović. 

Plaketu opštine Čelinac za doprinos od izuzetnog značaja za razvoj opštine dobili su pjesnik Ratko Popović i generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić. 

"Srbija će nastaviti da pomaže projekte u Republici Srpskoj i veoma sam ponosan na činjenicu da je Srbija izdvojila 500.000 KM za izgradnju gradskog mosta", rekao je Nikolić. 

Danilu Maglovu je uručena Zahvalnica za humanitarni rad, a pisana Zahvalnica za humanitarni rad i uspješnu saradnju sa institucijama opštine posthumno je dodijeljena Azri Ikalović. 

Učenica banjalučke Gimnazije Ivana Dević dobitnik je Zahvalnice za postignute rezultate u obrazovanju i doprinos ugledu opštine. 

Za postignute rezultate u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja nagrađena je i Javna ustanova Dječiji vrtić "Neven". 

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković istakao je da je od prošlogodišnjeg dana opštine do danas realizovan značajan broj projekata. 

"Riješili smo problem vodosnabdijevanja u mnogim mjesnim zajednicama, uspješno smo završili sezonu grijanja, sanirali smo gradsku toplanu, asfaltirali nekoliko lokalnih puteva i zamijenili parketnu podlogu u sportskoj dvorani. Činimo sve da stvorimo povoljan poslovni ambijent", naveo je Zeljković. 

Prema njegovim riječima, prioritet u narednom periodu biće izgradnja gradskog mosta, a ovaj projekat biće realizovan uz pomoć Vlade Republike Srpske. 

Potpredsjednik Vlade Srpske Srebrenka Golić pohvalila je napore rukovodstva opštine u realizaciji određenih projekata uz apel i želju da se pruži podrška onima koji rade i zapošljavaju u privatnom sektoru. 

"Vlada Republike Srpske obezbijedila je značajna sredstva za poslodavce i nova zapošljavanja i zato je neophodno da se otvaraju radna mjesta, jer će i realizacija svih projekata biti brža", naglasila je Golićeva i obećala pomoć opštini u izgradnji gradskog mosta u iznosu od milion KM. 

Posebnom odlukom predsjednika Skupštine opštine Čelinac Dejana Kurtinovića dodijeljena je zahvalnica rukometašu Veljku Buhaču. 

Priznanja pojedincima i kolektivima za dostignuća i doprinos od izuzetnog značaja za razvoj i ugled opštine uručili su načelnik opštine Momčilo Zeljković i predsjednik Skupštine opštine Dejan Kurtinović. 

U zabavnom dijelu programa nastupili su Etno-grupa "Trag" iz Laktaša i učenica Osnovne škole "Miloš Dujić" iz Čelinca Milica Jovanović.

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.