Gost Večernjih vijesti ATV-a 

Aničić: Velike mogućnosti ulaganja u Mrkonjić Grad

  • 30.07.2018. 22:49

Povodom slave Mrkonjić Grada, Ilindana, u Večernjim vijestima ATV-a gostovala je načelnica opštine Divna Aničić i pozvala sugrađane, ali i sveštenstvo i zvanice iz političkog života da uveličaju ovaj događaj.

"Osveštenje hrama Svetog Save, kojem će prisustvovati patrijarh srpski Irinej i iguman hilandarski, je 2. avgusta. Pozivam sugrađane, ali i ljude iz okolnih opština da dođu i zajedno sa nama prisustvuju ovom radosnom činu. Dan prije, 1. avgusta će biti služen parastos na pravoslavnom groblju. U sklopu trodnevnog obilježavanja slave biće održana i smotra folklora, a nastupiće i Jelena Tomašević," rekla je Aničićeva.

Osvrnuvši se na izjavu predsjednika Srpske Milorada Dodika da je Mrkonjić Grad jedna od najperspektivnijih opština u Srpskoj, Aničićeva pojašnjava da je krajem prošle godine postignuta rekordna zaposlenost, od 2009.

"Zahvaljujem se poslodavcima na otvaranju brojnih radnih mjesta. Naravno, i opština zadnjih godina provodi razne mjere podrške privrednicima, što je dalo rezultate. Velike su mogućnosti u Mrkonjić Gradu, kada je riječ o ulaganju u poljoprivredu, turizam i drvopreradu. Pozivam investirtore da ulažu u Mrkonjić Grad i da se zainteresuju za Poslovnu zonu u Podbrdu, koja je nadomak budućeg auto-puta," rekla je Aničićeva.

Ona je dodala da su ove godine planirali i rekonstrukciju i izgradnju 20 kilometara puta, uz pomoć Vlade Srpske, te da će biti sanirane sve osnovne i srednje škole u ovoj opštini. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм