Protest u Mlejinama

Zaposleni i građani ne daju bolnicu

  • 23.07.2018. 07:52

Nekoliko stotina građana, te predstavnici opštine Herceg Novi okupili su se sinoć na ulazu u Bolnicu Meljine  u znak podrške osoblju koje se bori za opstanak ove zdravstvene ustanove koja je u teškoj finansijskoj i kadrovskoj krizi.

Protestu su prisustvovali zaposlenih u Bolnici Meljine, članova Sindikata, ali i predstavnici nekih javnih preduzeća. 

Jedna od organizatora skupa Dara Vukadinović poručila je da joj je drago što su se građani okupili u velikom broju kako bi "pokazali šta je njihovo i da će biti složni da rade u zajedničkom interesu". 

"Pozivam sve da se okupimo i sljedeće subote, da se zna da nam je stalo i da nećemo dozvoliti da se radi ono što nije u našem interesu", rekla je Vukadinovićeva. 

Predsjednik Sindikata Bolnice Slavica Drobnjak kaže da je zahvalna građanima na podršci i da osoblje i dalje može da im pruža kvalitetnu zdravstvenu uslugu. 

Ona tvrdi da im se od prošlog ponedjeljka, kada su počeli sa protestima, niko iz Vlade nije obratio, ali ipak očekuju da će premijer Duško Marković odgovoriti njihovom zahtjevu za razgovorom. 

Ni vlasnik Bolnice Duško Knežević nije odgovorio na otvoreno pismo ljekara te medicinske ustanove. 

Građani su samoinicijativno u jednom momentu izašli iz kruga Bolnice i blokirali saobraćaj, koji je bio u prekidu oko 20 minuta. Policija je došla, ali nije intervenisala. 

(radiojadran)

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.