Luksuzni automobil

Zagreb: Automobil od 15 miliona evra se sudario sa Fiestom, izvukao deblji kraj

  • Извор: Агенције
  • 03.09.2022. 11:09

Luksuzni automobil Pagani Zonda Barchetta, vrijedan 15 miliona evra, juče se sudario sa Fordom Fiestom u Zagrebu.

Iz PU zagrebačke potvrdili su da je došlo do sudara u kojem su učestvovala dva lična automobila te da nema povrijeđenih.

Automobil je stigao u Zagrebu sklopu manifestacije Supercar Owner Circle. Glavnim gradom Hrvatske juče su protutnjali luksuzni, brzi, skupi i žestoki superautomobili. Njih 60 danas se provozalo po Kaptolu u sklopu navedene manifestacije.

Kažu da je šteta samo materijalna. S obzirom da se radi o jednom od najskupljih automobila na svijetu, pitanje je što je to 'samo' i koliko će stajati popravak. 

Automobil koji je učestvovao nezgodi je Pagani Zonda Barchetta, koji je poseban iz nekoliko razloga. Prvi je, naravno, njegova cijena jer je riječ o automobilu cijene od nevjerojatnih 15 miliona evra. Pri čemu treba napomenuti da to nije najskuplji automobil koji je u okviru SOC-a stigao u Hrvatsku.

Ono po čemu je poseban jest i po tome što je proizvedeno samo 3 modela ovog vozila, a prvi je napravljen specijalno za osnivača ove kompanije - Horacija Paganija. Predstavljen je prije pet godina povodom 18. rođendana Paganijeve linije modela Zonda, ali i 60. Horacijevog rođendana.

Automobil je nastao, kako kažu iz Paganija, komplikovanom potragom za jedinstvenim idejama koja je potaknuta ekstremnim dizajnom, jedinstvenim prilagođavanjem i vrhunskom tehnologijom. Ovu jedinstvenu zvijer na točkovima pokreće 7,3-litreni AMG-ov motor koji razvija 789 KS, a maksimalna brzina koju može postići je čak 365 km/h.

Nažalost, jedan od samo tri proizvedena modela juče je nastradao na zagrebačkim putevima.


  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.