Лош квалитет воде

Забрањено неколико плажа у Црној Гори

  • Извор: Мондо.рс
  • 21.06.2024. 19:51

ЈП Морско добро објавило је резултате анализе квалитета морске воде на црногорском приморју. Резултати анализе квалитета морске воде за 114 локација, коју је спровео Институт за биологију мора у периоду од 3. до 10. јуна ове године, показали су да је на 79,8 одсто локација морска вода била одличног квалитета, на 13,2 одсто локација доброг, на 5,3 одсто задовољавајућег, док је на 1,8 одсто локалитета вода била лошег квалитета.

Ови резултати потврђују да је морска вода доброг квалитета на црногорским купалиштима тј. да је на вјечини купалишта санитарно исправна. Лоша вода за купање је на локацијама "Игало 01" и "Игало 02" у општини Херцег Нови.

"На купалиштима у оквиру ових вода за купање истакнута је црвена заставица, као симбол забране купања. Подаци о реализованим испитивањима достављени су и Републичком инспектору за воде који ће у даљем поступању предузети мјере и радње из своје надлежности. Институт за биологију мора наставља узимање узорака морске воде са ове локације, а о добијеним резултатима ћемо накнадно обавијестити јавност", саопштено је из ЈП Морско добро.

У Бококоторском заливу, у општини Тиват, од укупно 10 локација вода је била одличног квалитета на њих 6, а доброг на 4 воде за купање. Анализе су показале да је у Котору на 10 локација вода била одличног, на 4 доброг, те на 1 локацији задовољавајућег квалитета.

Што се тиче Будве, вода је исправна на 34 локације. Од укупно 15 локација у општини Бар, вода је одличног квалитета на њих 11, добра је на 3, а на једној је задовољавајућег квалитета.

У Улцињу се програм праћења санитарног квалитета морске воде реализовао на 18 локација. На свим локацијама вода је била одличног квалитета.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.