Црна Гора

Забрањено купање на познатим плажама у Будви и Тивту

  • Извор: Агенције
  • 10.07.2024. 17:03

Због лошег квалитета мора купање је забрањено на Словенској плажи 03 у Будви и на Солилима 01 у Тивту и оне су обиљежене црвеном заставицом.

"Подаци о реализованим испитивањима достављени су и Републичком инспектору за воде који ће у даљем поступању предузети мјере и радње из своје надлежности. Институт за биологију мора наставља узимање узорака морске воде са ове локације, а о добијеним резултатима ћемо накнадно обавијестити јавност", саопштено је из Јавног предузећа Морско добро.

Вода није за купање: Избјегавајте ову популарну плажу у Хрватској

Вода није за купање: Избјегавајте ову популарну плажу у Хрватској

Резултати анализе квалитета морске воде за 114 локација, коју је Институт за биологију мора спровео показали су да је на 80,6 одсто локација морска вода била одличног квалитета, на 13,2 одсто локација доброг, на 4,4 одсто задовољавајућег, док је на 1,8 одсто локација вода била лошег квалитета.

У општини Будва, квалитет морске воде је на 29 локација био одличан, добар на 2 локације, задовољавајући такође на двије локације, док је на једној локацији вода била лошег квалитета.

На РТС-у бурно због Драгане Косјерине: Управа расправљала о њеној свадби

На РТС-у бурно због Драгане Косјерине: Управа расправљала о њеној свадби

У Бококоторском заливу, у општини Тиват, од укупно 10 локација вода је била одличног квалитета на њих шест, на три локацији она је била доброг квалитета, док је једној локацији квалитет воде за купање био лош, наводи се, између осталог, у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.