Навијачи Динама

Хапшење Бед блу бојса у Загребу по захтјеву Грчке

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 23.09.2023. 13:47

Хрватска полиција ухапсила је девет „Бед блу бојса“, од десет њих чије хапшење Европским ухидбеним налогом тражи грчко правосуђе због нереда у Атини, док се за једном особом са листе у суботу поподне још трагало, јавља Јутарњи лист.

Kако даље наводи Јутарњи лист, петеро њих ухапшено је у петак и прво доведено у сједиште крим полиције ПУ Загребачке, а након тога су одвезени притворском надзорнику на Оранице. Полиција према њима није имала никакво крим истраживање већ је само поступала по Европском ухидбеном налогу и обављала формалности које су тражиле грчке власти.

Подсјетимо, јуче су на питање упућено МУП-у јесу ли добили Европске ухидбене налоге, хоће ли по њима поступати и у којем року, одговорили: "Из тактичких разлога такве информације не потврђујемо".

Наводно се ради о навијачима који су били регистровани приликом уласка у Грчку, а њихова имена грчким властима је доставио хрватски МУП прије него што су кренули у Грчку, али су они након нереда успјели напустити ту земљу.

Kако су реконструисале грчке власти, већина њих прво је трајектом отпутовала у Италију те се копненим путем вратила у Хрватску. Међу онима чија су имена била на попису навијача који су се вратили су и неки истакнути вође Бед Блу Бојса, за које се спекулисало да су такође учествовали у нередима или имали значајну улогу у тучњави и инцидентима који су завршили смртоносним повредама Михалиса Kацуриса.

Бед Блу Бјси су, иначе, покренули прикупљање новчане помоћи за одбрану и, како незванично пишу хрватски медији, досад су прикупили око 180.000 евра, од чега је око 100.000 евра већ пребачено у Грчку. Дио новца добили су адвокати који бране ухапшене навијаче, а дио је послан притворенима за личне потребе.

Пратите нас и путем Вибера