У центру

Вуковар: Протест због напада на тинејџере

  • 13.01.2024. 13:34

Више од 200 људи окупило се у центру Вуковара на протесту због напада на тинејџере које су у овом граду претукли припадници навијачке групе "Бед блу бојс" јер им је засметала екавица двојице дјечака, преноси портал Индекс.

Хулигани су у прошлу суботу увече претукли петнаестогодишњаке који су шетали преко моста, а мотив премлаћивања званично и даље није познат.

Неки од нападнутих малољетника задобили су теже повреде, због којих су хоспитализовани у вуковарској и осјечкој болници, пренијели су хрватски медији.

Полиција је почела истрагу и до сада ухапсила пет нападача, којима је одређен истражни затвор, а неки од њих су наводно учествовали у нередима у Грчкој у којима је погинуо један грчки навијач.

На мосту на којем се догодио напад постављени су плакати са порукама "Стоп насиљу, стоп мржњи. Вуковар је наш град" и "Стоп насиљу у Вуковару! Вуковар није град случај!".

Једна од учесница протеста рекла је да су двојица претучених дјечака задобила фрактуре лобање и да један од њих има крварење у глави.

"Трећем претученом дјечаку је повријеђена вилица, четврти има хематоме по цијелом тијелу, а петом је поломљено ребро. Родитељи су у 2024. гледали крв своје дјеце на мосту у центру Вуковара“, рекла је учесница протеста.

Родитељи захтијевају хитно и безусловно притварање преосталих нападача за којима је расписана потјерница, те изрицање максималних затворских казни као опомену да то више никада никоме не падне на памет.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: