Vlada Hrvatske usvojila Plan sprovođenja i praćenja imunizacije

  • 23.12.2020. 14:13

Hrvatska Vlada je danas na sjednici usvojila Plan uvođenja, sprovođenja i praćena imunizacije protiv virusa korona, koja će početi 27. decembra, a kojom se, kako je saopštio ministar zdravlja Vili Beroš, želi smanjiti smrtnost i obezbijediti bolje zdravlje građana, očuvati funkcionisanje društva i smanjenje zdravstveno-socijalnih i ekonomskih razlika.

Prema Planu, vakcinu će prvo dobiti korisnici domova za stare i nemoćne, radnici u sistemu socijalne zaštite, kao i zdravstveni radnici koji su najizloženiji virusu, a nakon toga i ostali građani – od najstarijih i najrizičnijih do najmlađih.

Vakcina je, dodao je Beroš, besplatna, a vakcinisanje dobrovoljno.

Beroš je istakao da je uloga vakcinisanja nezamjenljiva u borbi protiv virusa korona, a usvojenim Planom se želi postići maksimalna dostupnost vakcine svim grupama stanovništva.

Konačni cilj Plana je obezbijediti najbolji mogući odgovor na izazove pandemije, rekao je Beroš.

- Cilj nije samo smanjenje smrtnosti i ozbiljnih bolesti uzrokovanih virusom korona, nego i očuvanje funkcionisanja društva, smanjenje zdravstveno - socijalnih i ekonomskih razlika, bolje zdravlje i veća dobrobit svih građana - rekao je Beroš.

Vakcinacija će započeti 27. decembra pod sloganom "Misli na druge, vakciniši se!", prenijela je zagreačka N1 televizija.

Тагови:
  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)