"Плутамо већ пет сати"

Више од 300 људи "заробљено" на трајекту који се покварио на Јадрану

  • 25.07.2024. 16:46

Јадролинијин трајект "Оливер" тренутно плута на Јадранском мору, тачније у Корчуланском каналу, а новински портал Далмација Данас пише како је Јадролинија објавила да је у питању технички квар.

Трајект "Оливер" био је на путу према Велој Луци, а Јадролинија је Далмацији Данас рекла да је "Оливер" током тог путовања имао два квара.

Према страници МаринеТрафик, може се видјети како је брод запео између Коручуле и Хвара, односно Виса и плута минмалном брзином од 1,2 чвора.

Слободна Далмација пише како су им из Јадролиније потврдили да ће "Оливер" запловити тек помоћу тегљача.

"Јадролинија ради на довођењу реморкера. Брод се налази близу Вела Луке те ће се за обалом наставити рјешавање техничког проблема. Путницима се извињавамо на неугодностима и захваљијемо на разумијевању", рекла је Марија Запутовић Мавринац, портпаролка компаније.

"Ко зна кад ћемо ми с нашим “Оливером” до Луке допловити? Можда стигнемо до понедјељка, на концерт “Траг у бескрају”‘, а можда ни тад", рекли су у четвртак Слободној Далмацији путници на "Јадролинијином" трајекту "Оливер".

Путници с којима је Слободна разговарала на трајекту су провели пет сати, дупло више него што траје путовање од Сплита до Веле Луке на Корчули.

"Прошли смо Хвар, нормална је била вожња, уобичајено трајект пун, и домаћих и странаца, пуно гостију. Мотори су радили, и како сам читала књигу нисам ни схватила у једном тренутку како се не мичемо. Како у ствари плутамо!", рекла је становница Веле Луке која је у 10:30 сати из Сплита кренула кући.

Како наводи, то је било иза поднева.

"Потрајало је то неких пола сата, све до 13.10 сати али нико нас није обавијестио како се нешто догађа, како у ствари трајект не плови пут Луке", додала је Велолучанка.

Путници су схватили да је "Оливер" у проблемима кад су уочили да је клима у салонима угашена. Када је постало вруће, отворили су и врата салона, увидјевши како очито посада има проблем.

"Онда смо кренули опет да возимо, неких седам-осам миља је ишао трајект, али око 13.30 сати смо опет стали. Тек тада се на разгласу чуло како смо у квару, премда доста неразумљиво јер су им разгласи вани, на палуби, а ми путници унутра по салонима. Обавјештење су дали и на на хрватском и енглеском, како смо у квару, те да ћемо наставити пут Вела Луке", рекао је путник Слободној.

"Оливер" је недуго након тога поновно запловио према Корчули, али је око 15 сати опет стао.

"Сада смо пред Произдом, отворили смо сва врата, клима не ради. Посада нас је обавијестила како нам је осигурала свакоме по пола литре воде, и ево сада смо сви у гужви пред фрижидерима", рекао је један путник Слободној.


"Возимо лагано, па ћемо ваљда и доћи", додао је други путник.


Овогодишње издање "Трага у бескрају", концерта у част хрватском певачу Оливеру Драгојевићу, требало је да почне 26. јула, и то управо на Јадролинијином трајекту који носи његово име.


На "Оливеру" који из Сплита према Велој Луци на Корчули креће у 18 сати требало је да се одржи спонтани концерт, али тренутно није познато хоће ли трајект до тада прорадити или ће на тој линији запловити неки други Јадролинијин трајект.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:20 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:50 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:20 Серија: 1994 (16+)

    ''''Серија: 1994 (16+)

  • 00:15 Ноћни програм

    Ноћни програм