Ватра ушла у простор касарне

Велик пожар у Хрватској, чују се детонације

  • Извор: Индекс
  • 30.07.2024. 20:14

Код Скрадина је избио велик пожар, јавља Индекс. Како је објавила Хрватска ватрогасна заједница, у 8.46 ЖВОЦ Шибеник примио је дојаву о пожару отвореног простора на подручју Скрадина, у насељу Ићево. Пожаром је захваћена трава, ниско раслиње и борова шума.

Ватра озбиљно пријети Братишковцима и угрожава куће и имовину.

У акцији гашења пожара код Скрадина један ватрогасац је лакше повријеђен, једно ватрогасно возило се преврнуло, али посада је прошла без повреда.

Два одвојена пожара избила су данас око 14 сати на подручју равнокотарског села Смоковића, у близини Задра, а ускоро су се спојила у један. Пожар се налази на подручју код Аеродрома Земуник, пренос Телеграф.

Волимир Милошевић, командир ЈВП-а Шибеник, за Нову ТВ је говорио о пожару код Скрадина.

"Ситуација није добра. Откад смо јутрос у девет сати добили прву дојаву, ватрогасци су стално ангажовани. Ту их је доста велик број", рекао је.

Ватрогасци су на том подручју остали без два канадера, наиме, одлетјели су да помогну у борби с пожаром код Задра.

"То је само знак да се појавило још пожара и онда се ресурси разводне, што нам отежава", рекао је.

"Приоритет су људи и стамбени објекти. Доста је пољопривредних површина страдало. Ради се о великој површини, пожару који се шири на више страна тако да, зависно о вјетру, распоређујемо ватрогасне снаге и спречавамо даљње ширење", рекао је Милошевић.

Становници тог подручја засад нису евакуирани.

"Били смо на то спремни у једном тренутку, али показало се да није потребно. Видео сам да су неки људи самостално напустили подручје због дима иако можда и није било непосредне опасности", рекао је.

Стигле нове Скај поруке, ко све иде у притвор?

Стигле нове Скај поруке, ко све иде у притвор?

"Вјетар је кључни фактор. На овом подручју често мијења смијер и то заправо развлачи ватрогасце. Тешко је дати прогнозу о томе како ће се ствари развијати, али ватрогасци су ту да дају све од себе. Помоћ сусједних жупанија управо стиже, па ће нам то увелико олакшати", закључио је ватрогасни командир.

Пожар у скрадинском залеђу, од Ићева до Братишковаца, и даље неконтролисано гори. Шибенски.хр пише да становници оближњих мјеста јављају да чују детонације, претпоставља се да се ради о минама заосталим из рата деведесетих.

Шибеник ИН сазнаје од мјештана да се ватра спушта и према Рупама.

Изашао из затвора након 12 година и направио крвопролиће у Београду

Изашао из затвора након 12 година и направио крвопролиће у Београду

Пожар се проширио се на простор касарне у Земунику, али ситуација је под контролом, објавило је Министарство обране Хрватске (МОРХ).

Одмах се приступило гашењу, ангажовани су противпожарни авиони, особље је у стању приправности и ситуација је под контролом, објавио је МОРХ на Твитеру.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм