Visoki krivični sud Hrvatske

Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu

  • Извор: Агенције
  • 13.09.2022. 16:24

Visoki krivični sud Hrvatske ukinuo je presudu Filipu Zavadlavu koji je u januaru 2020. hicima iz kalašnjikova usred Splita ubio trojicu mladića.

Zavadlav je bio nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, a prošle nedjelje raspravljalo se o žalbama podnesenim na presudu, piše Telegram.

Ključan argument odbrane bilo je manjkavo psihijatrijsko vještačenje Zavadlava.

Naime, iako je vještak tvrdio da nije bio uračunljiv u trenutku kada je pucao u Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), nije mu suđeno kao neuračunljivoj osobi.

Na samom Visokom krivičnom sudu nisu za Telegram mogli da potvrde iz kojih je tačno razloga presuda Filipu Zavadlavu ukinuta, ali iz činjenice da je donijeto rješenje kojim mu se produžuje istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a ne više kao obavezni zbog dužine kazne, zaključuje se da je zaista naloženo ponovno suđenje.

Slučaj je privukao veliku pažnju medija, posebno zbog opšteg haosa koji je 11. januara 2020. godine izazvao Zavadlav, tako što je u krvavom piru automatskom puškom “kalašnjikov” ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se nalazili na dva motora.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.