Злоупотреба службеног положаја

Ухапшена шефица црногорске агенције за спречавање корупције

  • Извор: Индекс
  • 17.04.2024. 17:00

ЦРНОГОРСКИ специјални полицијски од‌јел ухапсио је данас директора црногорске Агенције за спречавање корупције Јелену Перовић, а на терет јој се ставља злоупотреба службеног положаја. Претходно су припадници Специјалног полицијског од‌јела, по налогу специјалног тужилаштва, блокирали зграду у Подгорици у којој се налази црногорска Агенција за спрјечавање корупције, претресли је и из ње изнијели документацију.

"Након претреса канцеларије и службеног возила, по налогу Специјалног државног тужитељства службеници Специјалног полицијског од‌јела су лишили слободе Ј.П., директорицу Агенције за спречавање корупције, због основане сумње да је, током прошле и до априла ове године, учинила продужено кривично д‌јело злоупотребе службеног положаја", саопштено је из црногорског СДТ-а.

Треће хапшење у пар дана

Како је појашњено, Перовић је приведена на саслушање, а "полиција претреса њен стан и друге просторије, ради проналаска и других трагова и предмета кривичног д‌јела". То је треће хапшење бивших и актуелних званичника црногорске полиције и правосуђа у посљедњих неколико дана.

У нед‌јељу су ухапшени некадашњи главни специјални тужилац Миливоје Катнић и бивши високи полицијски званичник Зоран Лазовић, којима се на терет ставља криминално удруживање и злоупотреба службеног положаја те им је одређен притвор од 30 дана.

Сви они били су на дужности у вријеме власти Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића, а све је тадашња опозиција оптуживала да су штитили Ђукановића и његову породицу.

Сама себи писала прековремени рад

Директорицу Агенције за спречавање корупције Јелену Перовић невладино удружење МАНС и њена представница Вања Ћаловић оптуживала је "да затвара очи пред крупним случајевима корупције" званичник Демократске партије социјалиста те да није провјерила како је Мило Ђукановић стекао вриједну имовину и колекцију ручних сатова која наводно вриједи преко милион евра.

Такође, у црногорским медијима се недавно појавио налаз државне Прорачунске инспекције у којем је упозорено да је Перовић током 2023. године писала себи прековремени рад и варијабиле, за што је примила готово 13.500 евра што је супротно Закону о зарадама запослених у јавном сектору.

(Индекс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.