Хрватска

Ученик пао са прозора школе

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 26.02.2024. 19:42

Мирно мјесташце Лудбрег, у Хрватској, данас нешто прије подне узнемириле су сирене возила хитне помоћи након што је послат драматични позив у помоћ због пада школарца с прозора првог спрата зграде Основне школе Лудбрег.

И док се још утврђују све околности несретног случаја, ком су свједочиле и друге особе и које су остале ужаснуте, директор лудбрешке основне школе Тихомир Хорват послао је кратко саопштење за јавност. 

- Током пријеподнева у Основној школи Лудбрег догодио се несрећан случај када је ученик скочио кроз прозор с првог спрата школе при чему се повриједио. Ученику је пружена љекарска помоћ у Општој болници Вараждин. Школа је одмах обавијестила ПУ вараждинску, оснивача школе Вараждинску жупанију, Министарство науке и образовања, а позвали смо и њихов Стручни тим за психолошке кризне интервенције. Због заштите идентитета малољетне особе нисам у могућности да дам детаљније информације те молим медије да воде бригу о заштити права малољетних особа - саопштио је директор.

Након радника Хитне помоћи у школу је стигла и полиција како би утврдила све околности немилог догађаја.

У току су разговори са свим свједоцима како би се реконструисало како је дошло до пада, а посљедњи у низу информативних разговора обавиће се с повријеђеним дјечаком, који похађа виши разред основне школе. Разговор с њим водиће се у присуству родитеља и психолога, али након што се за то створе услови и када то буде дозвољавало његово здравствено стање. А према посљедњим информацијама школарац је ван животне опасности.

- Нисам видио кад се то догодило, али сам чуо да је малољетник случајно пао док је сједио на прозору. Оклизнуо се и пао. Често дјеца знају да сједе на ивици прозора у паузи током наставе или се знају нагињати кроз прозор како би дохватили нешто што им неко одоздо баца. Углавном, ужаснути смо. Поставља се питање одговорности саме школе у тим случајевима јер то су ситуације којима свједочимо често и љети и зими. Прозори се отварају. Школа је, углавном, предузела све мјере да се примире сва дјечица која су томе свједочила и за то сазнала - каже за Јутарњи један Лудбрежанин чије дијете похађа ту школу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)