Борба против ватрене стихије

У Сјеверној Македонији и даље активно 13 пожара; Балканска солидарност на дјелу

  • Извор: Танјуг
  • 19.07.2024. 13:14

На територији Сјеверне Македоније у протеклом дану и ноћи, од 28 отворених пожара и даље је активно 13, два су локализована, а четири су под контролом, саопштено је данас из Центра за управљање кризним ситуацијама.

Пожари су активни у општинама Чашка (2), Велес, Росоман, Студеничани, Штип (2), Македонски Брод (2), Пробиштип, Битољ, Прилеп и Долнени.

Борба против ватрене стихије у цијелој земљи наставља се несмањеним интензитетом, уз максимално ангажовање свих расположивих људских и материјално-техничких ресурса на њиховом сузбијању.

Према писању скопске Нове Македоније, оно што је оставило снажан утисак на македонске грађане јесте несебична помоћ сусједних земаља, које су, иако су и саме суочене са високим ризиком од избијања пожара због високих температура које су захватиле Балкан, без резерве послале авионе и хеликоптере у помоћ.

На први позив, додају, помоћ је стигла из Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, али и из Турске и Румуније, пише скопски дневник о балканској солидарности на дјелу у тексту под насловом "Тешкоћа ствара пријатеље".

Брза реакција пријатељских земаља несумњиво је, истичу, допринијела да се добар дио пожара стави под контролу, што би било немогуће без ангажовања авиона који су стигли из сусједства.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)