Није постигнут договор

У Црној Гори почео штрајк просвјетара у 160 школа

  • Извор: СРНА
  • 19.02.2024. 09:50

Штрајк просвјетних радника из готово 160 школа у Црној Гори почео је данас, након што није постигнут договор између Синдиката просвјете и црногорског Министарства просвјете, науке и иновација о повећању зарада просвјетарима.

Представници Синдиката траже повећање плата просвјетарима од 10 одсто од 1. јануара ове године, позивајући се на Грански колективни уговор.

Предсједник Синдиката просвјете Црне Горе Радомир Божовић рекао је да наставе неће бити код наставника који су у штрајку, док је на директорима да пробају да организују наставу код наставника који ће радити.

"Ми немамо право да спречавамо оне који хоће да раде", рекао је Божовић.

Из Министарства просвјете, науке и иновација Црне Горе изразили су жаљење због одлуке Синдиката просвјете о ступању у штрајк и позвали све да се руководе интересом д‌јеце.

"Увјерени смо да ће се доћи до компромиса и да се неће угрозити права ученика, који ће бити најпогођенији овом одлуком, као и да ће до тада право на штрајк бити кориштено у складу са важећим законским оквиром", наведено је у саопштењу Министарства.


(Фото: РТЦГ)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?