Удаљен из бискупије

Свештеник који је радио и као вјероучитељ слао дјечаку експлицитне поруке

  • Извор: 24сата.хр
  • 07.06.2024. 10:05

Неименованом свештенику из Пожешке бискупије забрањено је обављање свештеничке службе јер се непримјерено дописивао са малољетним дјечаком.

Славонски свештеник је малољетном дјечаку слао поруке експлицитног садржаја, а након што је Пожешка бискупија спровела црквени управни казнени поступак, удаљен је из службе.

Свештеник се током 2022. године дописивао са 16-годишњаком и слао му поруке експлицитног садржаја.

Родитељи су за случај сазнали када је њихов син бурно реговао када је видио свештеника у њиховој улици. Након што им је син испричао што му се догодило, све су пријавили полицији, а случај је пријављен и Пожешкој бискупији која је спровела црквени управни кривични поступак. Свештеник је морао да напусти мјесто на којем је тада служио.

"Споменутом свештенику забрањено је вршење свештеничке службе. Током читавог поступка Пожешка бискупија била је у контакту са породицом тада малолетне особе, којој још једном исказујемо жаљење због неприхватљивог понашања", поручили су из Пожешке бискупије.

Како незванично сазнају хрватски портали, црквене власти контактирале су породицу прије годину дана, кад је све изашло у јавност.

Посебно забрињавајућа ситуација била је и чињеница како је споменути свештеник тад радио у једној школи као вјероучитељ. Ипак, недуго након инцидента добио је отказ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.