Varaždin

Studentkinja prepravila ocjene kako roditelji ne bi saznali da je pala godinu

  • Извор: Агенције
  • 15.06.2023. 21:03

Studentkinji prijeti zatvor jer je falsifikovala ocjene kako bi prikrila da je pala prvu godinu studija. Kako su u četvrtak otkrili iz policije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila krivično djelo falsifikovanje isprave.

“Kako se sumnja, ona je kao student visokog učilišta u Varaždinu, putem informacijskog sistema visokih učilišta, na vlastiti zahtjev zaprimila prepis ocjena i propratnu potvrdu o studiju.

Potom ju je promijenila na način da je izmijenila temeljne podatke o uspjehu na studiju, i to da je upisana u 2. nastavnu godinu, iako je bila upisana na 1. godinu kao ponavljač, zatim podatke o ECTS bodovima, prosječnu ocjenu te težinski prosjek ocjena.

Par pronađen mrtav u hotelskoj sobi, postoje dvije verzije misteriozne tragedije

Par pronađen mrtav u hotelskoj sobi, postoje dvije verzije misteriozne tragedije

Nakon toga je lažnu potvrdu upotrijebila kao pravu pri Ministarstvu znanosti u svrhu konkursa za dodjelu državnih stipendija redovnim studentima. Protiv nje će se podnijeti krivična prijava nadležnom državom tužilaštvu”, rekli su danas iz varaždinske policije, piše Danica.hr

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм