Црна Гора

Спрема се јако невријеме: МУП издао важно упозорење

  • 30.10.2023. 20:26

Министарство унутрашњих послова Црне Горе позвало је све учеснике у систему заштите и спасавања да подигну ниво оперативне спремности због невремена које се очекује сутра у Црној Гори, преносе Вијести.

Из тог ресора су рекли да је Директорат за заштиту и спасавање, на основу извештаја Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, послао упозорење свим учесницима у систему заштите и спасавања и указао на потребу подизања оперативне спремности.

Из МУП-а су објаснили да се сутра очекује јако југозападно струјање, у другом дијелу дана мјестимично јака киша, пљускови и грмљавина.

Наводи се да се на територији Црне Горе, у јутарњим сатима очекује јаче наоблачење са запада које ће прво условити кишу на југозападу, затим ће се падавине проширити и на остале предјеле.

Kако се додаје, у другом дијелу дана очекују се интензивније падавине, а локално су могуће и временске непогоде.

"Вјетар ће бити јужни, умјерен до јак, понегдје у вишим предјелима на сјеверу на ударе и олујне јачине", навели су из МУП-а.

Према њиховим ријечима, дуж обале се очекују јачи таласи, па ће море бити таласасто до јаче таласасто.

“Kао посљедица обилне кише локално су могући краткотрајни проблеми са обилном количином воде -"фласхфлоод" ефекти посебно у урбаним срединама, на бујичним токовима и дуж саобраћајница које пресецају планинске косине”, упозорили су из МУП-а.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина