Ruska ambasada u Zagrebu

Rusi odgovorili šefu hrvatske diplomatije: Neka se drži bontona

  • Извор: Новости.рс
  • 28.03.2022. 19:47

Ruska ambasada u Zagrebu oštro je protestovala zbog izjava hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana, koji je predsjednika Rusije Vladimira Putina nazvao zločincem.

- Moskva je skrenula pažnju na izjave hrvatskog ministra upućene Rusiji i njenom rukovodstvu, koje je on rekao 23. marta 2022. u emisiji "A sada Vlada" na Hrvatskoj radioteleviziji. Uvrijedljiv jezik i neutemeljene optužbe šefa hrvatskog resora za spoljnu politiku na račun predsjednika Ruske Federacije su apsolutno neprihvatljive - navodi se u saopštenju.

Takođe je, kako navode, sasvim nedopustivo nazivati "režimom" legalno izabrane vlasti Ruske Federacije i javno govoriti o poželjnosti njihove smjene.

- Imajući to u vidu, ruska strana je izrazila snažan protest Zagrebu. Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina. Pozvali smo Zagreb da nastavi s održavanjem izgleda kako bi se izbjegle negativne posljedice za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske. Takođe smatramo potrebnim da se svi pridržavaju opšteprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona - stoji u saopštenju ruske ambasade.

Grlić Radman je izjavio da je ruski predsjednik Putin "ratni zločinac", a takođe se ponadao da "ruski autokratski režim" neće biti dugog vijeka i tvrdio da bi Hrvatska "znala kako da uzvrati" na ostvarivanje ruskih prijetnji.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    'Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.