Portparol Kremlja

Regionalni mediji prenijeli gostovanje Peskova na ATV-u

  • Извор: АТВ
  • 11.05.2023. 08:42

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, bio je gost emisije ATV Intervju. S njim je u Moskvi razgovarala novinarka ATV-a Darinka Petrović.

Njegovo gostovanje u emisiji ATV-a prenijeli su mnogobrojni mediji u regionu. Agencija Tanjug prenijela je vijest na svom servisu uz naslov „Peskov: Nato je faktički postao učesnik sukoba na strani Ukrajine“. 

Beogradske Novosti su prenijele ovaj intervju uz isti naslov, te su naveli da je portparol Kremlja izjavio da je „specijalna vojna operacija počela kao konflikt Rusije i Ukrajine, ali da je NATO sada postao faktički učesnik sukoba.“ I B92 je na svom portalu imao isti tekst, uz napomenu da je Peskov dao „ intervjuu za banjalučku ATV“.

Politika prenosi stavove Peskova povodom sukoba u Ukrajini, a o kojima je pričao sa našom novinarkom.

Dmitrij Peskov ekskluzivno za ATV: NATO je direktan učesnik sukoba u Ukrajini

Dmitrij Peskov ekskluzivno za ATV: NATO je direktan učesnik sukoba u Ukrajini

Sputnjik Srbija prenosi tekst uz naslov „Peskov: Nadam se da će Srbija odoleti pritisku i da Srpska neće dozvoliti sankcije protiv Rusije“. U tekstu se najviše spominje odnos Rusije i Republike Srpske, te o položaju Srpske unutar BiH.

Jutarnji list je uz vijest da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio odlazak u Rusiju 23. maja i sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prenio i dio intervjua koji je emitovan na ATV-u. Izdvojili su dio u kojem Peskov priča o dolasku u Banjaluku.

"Daće Bog, daće Bog. I to će se dogoditi. Ja sam uvjeren da će se kontakti među Banjalukom i Moskvom nastaviti, da će se aktivno nastaviti. Čekamo nastavak tih kontakata do kraja maja, neću sada ulaziti u detalje. Čekamo te kontakte, spremamo se. I cijenimo ih visoko. Visoko cijenimo. I daće Bog, doći će do toga da dođemo u Banjualuku. Iako sam pod sankcijama svih zapadnih zemalja, ali još ne na sankcijama BiH", rekao je Peskov za ATV a u svom tekstu prenosi Jutarnji.

Peskov za ATV: Rusija spremna da podrži Republiku Srpsku

Peskov za ATV: Rusija spremna da podrži Republiku Srpsku

Hrvatski portal Index objavio je vijest o Peskovu, koju je prenijela agencija HINA, navodeći da je Peskov "u intervjuu za banjalučku Alternativnu televiziju, Srbe nazvao braćom i strateškim partnerima".

Sarajevski Klix.ba je tekst opremio slično kao i Jutarnji.hr, odnosno, uz Dodikovu najavu o posjeti Rusiji dodali su i to da se „Peskov nada dolasku u Banjaluku“. Dnevni avaz takođe u prvi plan ističe Peskovu želju da dođe u najveći grad Srpske, a u tesktu se izdvaja i položaj Republike Srpske u BiH.

Nezavisne novine prenose vijest uz naslov „Peskov: Rusija spremna da podrži Republiku Srpsku". Nezavisne su gostovanje prenijele u opširnom tekstu.

RTRS prenosi vijest sa istim naslovom kao i Nezavisne.

Intervju Peskova za ATV prenijeli su i brojni ruski mediji i portali poput Komersanta, Life.ru, BFM.ru, Vedemosti.

Pratite nas i putem Vibera