Predsjednik Srpskog narodnog vijeća

Pupovac: Usvojiti efikasna rješenja za kažnjavanje ustaškog pozdrava

  • Извор: СРНА
  • 22.04.2022. 14:18

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je da su u Hrvatskoj u toku razgovori o sankcionisanju ustaškog pozdrava "Za dom spremni" i da je otvoren za rješenja koja će biti efikasna i mijenjati trenutno stanje.

- Vjerujemo da ćemo doći do saglasnosti i rješenja koje će biti prihvatljivo svima i Vladi Hrvatske i predstavnicima organizacija naroda žrtava i antifašista - rekao je Pupovac u Јasenovcu, gdje je održana komemoracija povodom 77 godina od proboja logoraša iz ustaškog koncentracionog logora Јasenovac.

Pupovac kaže da su otvoreni za rješenja koja će biti efikasna i koja će početi mijenjati stanje koje postoji u Hrvatskoj.

- Pretpostavlja se da sudovi konačno trebaju imati ujednačenu praksu u vezi sa onim što je definisano sa barem tri odluke Ustavnog suda Hrvatske u ovoj materiji - dodao je Pupovac.

On ističe da to trebaju činiti svi koji tome trebaju dati doprinos od Državnog tužilaštva do Vrhovnog suda.

- Postoji austrijska praksa, njemačka praksa, vidjećemo kakva će biti hrvatska. Mi smo za to da dođemo do rješenja oko kojega ćemo se saglasiti i koje će donijeti rezultate - rekao je Pupovac.

Službenom obilježavanju Dana proboja logoraša u Јasenovcu, osim predstavnika SNV-a prisustovali su hrvatski premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabor Gordan Јandroković, te delegacije Saveza antifašističkih boraca i antifašista i Roma.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.