Predsjednik SNV-a

Pupovac: Dolazak Dačića i Žigmanova početak normalizacije odnosa

  • Извор: Танјуг
  • 04.01.2023. 13:48

Predsjednik SNV-a, lider SDS S i poslanik u hrvatskom saboru, Milorad Pupovac, istakao je danas da je posjeta dvojice ministara Ivice Dačića i Tomislava Žigmanova Zagrebu, na Badnji dan, izuzetno značajna za srpsku zajednicu, navodeći da je to važno i za početak normalizacije odnosa između Srbije i Hrvatske.

- Sasvim sigurno da to predstavlja ne samo simboličan gest, nego i sadržajan gest i radnu posjetu koja će se vjerovatno definisati u susretu (ministra Dačića) sa njegovim kolegom Radmanom Grlićem - rekao je Pupovac za Tanjug.

On je istakao da su Hrvatska i Srbija dvije ključne zemlje zapadnobalkanskog prostora od kojih, kako je rekao, zavisi što-šta.

- Zavisi dinamika proširenja Evropske unije, zavisi obnova povjerenja, stabilnost značajnog dijela prostora bivše Јugoslavije i uopšte Zapadnog Balkana, a naravno zavisi i spremnost da se rješavaju otvorena pitanja koja u odnosima dvije zemlje postoje - naveo je Pupovac.

Prema njegovim riječima, važno je da Zagreb i Beograd imaju dijalog oko svih pitanja koja se tiču i energije, ekonomskih odnosa, ali i opšte stabilnosti na Balkanu.

Komentarišući imenovanje Tomislava Žigmanova za ministra u Vladi Srbije, Pupovac je rekao da je jako značajno da je nakon toliko godina hrvatska zajednica dobila priliku da bude viđena i da može da učestvuje u vladi, dodajući da to ima simboličnu težinu u odnosima Beograda i Zagreba.

Smatra da je prvi rezultat tog imenovanja upravo predstojeća posjeta Žigmanova i Dačića Zagrebu.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм