Olujno nevrijeme

Prirodna nepogoda u Osječko-baranjskoj županiji, šteta oko 20 miliona evra

  • Извор: СРНА
  • 20.07.2023. 20:11

Prirodna nepogoda proglašena je za dva grada i šest opština u Osječko-baranjskoj županiji zbog štete koja je napravljena u olujnom nevremenu, uglavnom na poljoprivrednim površinama, a trenutne procjene se kreću oko 20 miliona evra.

Prirodna nepogoda proglašena je za gradove Belišće i Donji Miholjac, baranjske opštine Bilje, Čeminac, Darda i Jagodnjak, te za opštine Podravsku Moslavinu i Viljevo.

Načelnik Štaba Mato Lukić izjavio je novinarima da je većina štete nastala na ratarskim, voćarskim i povrtlarskim kulturama.

"U toku je procjena šteta i očekujem da će sutra opštinske vlasti uputiti zahtjev županu da proglasi prirodnu nepogodu i za područje opštine Strizivojna", dodao je Lukić.

Upaljen alarm zbog nevremena: Budite oprezni!

Upaljen alarm zbog nevremena: Budite oprezni!

Na sjednici Štaba civilne zaštite u Slavonskom Brodu je istaknuto da su oštećeni brojni objekti, kao i vozila, prenose hrvatski mediji.

Najteže je stradala Osnovna škola u Novoj Gradiški, kojoj je orkanski vjetar odnio krov, a na školskim objektima u Gundincima, Lužanima, Rešetarima i Drežnik takođe je stradao krov, navedeno je poslije sjednice.

Građani su pozvani da budu strpljivi i da štetu prijavljuju lokalnim štabovima, kao i da paze na vlastitu bezbjednost.

Oluja je juče u Hrvatskoj odnijela četiri života. U Zagrebu su poginula dva muškarca. Jedan je bježao od oluje kada je na njega palo drvo i ubilo ga, a drugi je bio u automobilu sa suprugom, na koje se srušilo stablo i na mjestu ga usmrtilo.

U Srpskoj niko ne može da ispita ispravnost medicinskih uređaja

U Srpskoj niko ne može da ispita ispravnost medicinskih uređaja

Život je izgubio i četrdesetogodišnjak iz opštine Cernik u Brodsko-posavskoj županiji, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo.

Umro je i šezdesetpetogodišnji vatrogasac u Tovarniku, u Vukovarsko-sremskoj županiji, kojem je pozlilo tokom intervencije saniranja posljedica nevremena.

Veliki broj lica je povrijeđen, među njima četvorogodišnje dijete u Zagrebu koje je zadobilo nagnječenje glave pri padu drveta na automobil. Dijete je zbrinuto i nalazi se na kućnoj njezi. Sedmogodišnja djevojčica je zbog naleta vjetra pala, pa se povrijedila.

Izgubljeni u prevodu:

Izgubljeni u prevodu: "Falsifikatori-prevodioci u Gutereševom odgovoru dopisali riječ"


Пратите нас и путем Вибера