Привредни криминал и корупција

Претреси широм Словеније: Полиција упала у кућу градоначелника Љубљане

  • Извор: н1.инфо.си
  • 23.01.2024. 12:43

Од јутрос су у току претреси у Љубљани и у кући градоначелника Зорана Јанковића, потврђено је у љубљанској општини

Из љубљанске полицијске управе накнадно је саопштено да проводе опширне активности “у оквиру истраге кривичних дјела привредног криминала и корупције” на ширем подручју Љубљане, Цеља, Крања и Нове Горице, преноси Н1 Словенија.

Претреси се врше како у просторијама општине, тако и у кући градоначелника Зорана Јанковића. Истраге су почеле рано јутрос.

У Полицијској управи Љубљана такође је потврђено за Н1 да је у току више претреса кућа на ширем подручју ПУ Љубљане, Цеља, Крања и Нове Горице.

Незгода у центру Бањалуке, ауто ударило жену!

Незгода у центру Бањалуке, ауто ударило жену!

“Полицијска управа Љубљана проводи опширне оперативне активности по наредбама надлежног суда”, саопштили су.

Истрагу води специјализовано државно тужилаштво, полиција не може дати више информација због интереса истраге, додају они.

Према ријечима адвоката Јанеза Кошчака, Јанковић је оптужен да га је подстицао на злоупотребу положаја због потписивања два спонзорска уговора са фудбалским клубом. Адвокат није желио да открије о ком је клубу ријеч.

Криминалисти су из кабинета градоначелника узели неколико докумената, укључујући његов распоред и двије рођенданске честитке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.