Пеђа Грбин

Предсједник СДП-а о потезу Уставног суда: Попи***и су се на све нас

  • Извор: Индекс
  • 19.04.2024. 16:21

Предсједник СДП-а у Хрватској Пеђа Грбин сазвао је ванредну конференцију за новинаре на којој је коментарисао саопштење и упозорење Уставног суда који је забранио Зорану Милановићу да буде мандатар или премијер чак и ако поднесе оставку.

Обратио се и предсједнику Уставног суда Републике Хрватске Мирославу Шепаровићу.

"Господину Шепаровићу бих препоручио да прочита Устав. Не мора читати далеко. Устав каже да народ остварује власт избором својих представника. Народ је своје заступнике изабрао у сриједу. Нама су неке ствари биле забрањене за говорити и тога смо се држали, јер поштујемо институције. Ово што су направили је срамота, испод сваког нивоа. Ово је срамота и за ријеч државни удар. Поп**али су се на све нас. Одлучили су да, без обзира на то за кога су људи гласали, да они могу, зато што им се хоће, промијенити. Кад сам га слушао схватио сам да би тај гњус, да су резултати били другачији, био спреман изборе и поништити. Поручујем им да одмах сазову нову сједницу и донесу одлуку какву су хтјели: Једини премијер смије бити Пленковић. Поручујем им - неће вам проћи”, навео је он, пренио је портал Индекс.

“Ово није историјска прилика, ово је историјска нужност да багру и банду спријечимо. Свако ко након овог легне с ХДЗ-ом, мора бити свјестан да их чека иста одлука и иста судбина. Уставни суд је данас показао да је сам себи спреман продужити мандат до када год треба”, навео је Грбин.

Он је поручио да имају прилику и шансу коју ће испунити, а два су корака.

„Морамо конституисати Сабор што прије. А онда се договорити у било којем формату око тога како ћемо формирати владу. Ми поручујемо - све опције су на столу и око свега смо спремни преговарати. Ово је посљедица потпуне панике и страха једног малог, ситног, патуљастог диктатора који је схватио да губи тло по ногама", рекао је Грбин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)