Hrvatska

Požar kod Makarske, u luci izgorjela tri broda

  • 02.11.2018. 10:03

U požaru koji je u petak ujutro buknuo u lučici Ramova u Krvavici kod Makarske izgorjela su tri broda, niko nije povrijeđen, ali se procjenjuje da će materijalna šteta biti velika, saznaje Hina od vatrogasaca.

Vatra je buknula u 4.10 sati prvo na 13-metarskom brodu na kojem je bio muškarac koji je spavao, ali je na vrijeme napustio plovilo i pozvao vatrogasce. Kako se vatra širila, zahvatila je i dva susjedna usidrena broda duljine šest metara od kojih je jedan bio gumenjak.

"Nema povrijeđenih s tim da je šteta velika jer je brod od 13 metara u potpunosti izgorio, a izgorjela su i ostala dva broda. Imali smo prijetnju da će se vatra proširiti i na ostale brodove u lučici, ali smo vatru uspjeli ugasiti. Požar je izbio na najvećem brodu, pa se vatra širila na ostale brodove. Na gašenju je radilo 30 vatrogasaca s pet vozila iz tri dobrovoljna vatrogasna društva", rekao je glavni vatrogasni komandir Dražen Glavina u izjavi za Hinu.

Jutros će policija na mjestu događaja obaviti uviđaj kako bi se utvrdilo koji je uzrok požara.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм