Slovenija

Poštar pronašao 23.000 evra na putu

  • Извор: Агенције
  • 27.08.2021. 16:37

Poštari obično u torbi nose velike količine novca za penzije. Ali ponekad novac leži i na putu, što je nedavno pokazao poštar oštrog vida i posebno dobrog srca. Pošta Slovenije je potvrdila da je poštar juče na putu naišao na bogat nalaz, "veliku količinu novca", te da je slučaj pijavljen policiji.

Događaj je potvrdila i portparol Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš. Ona je rekla da je poštar na području Policijske stanice Ljutomer našao veliku količinu novca. Policija je već pronašla vlasnika izgubljenih hiljada i predala mu ih.

Pretpostavlja se da se radi o čak 23.000 evra. 

"I neka neko drugi kaže da smo mi poštari nepošteni, bezobrazni, nekulturni ... Neko je danas izgubio 23.000 evra na putu, na sreću naš poštar ih je pronašao", napisali su dobro obaviješteni izvori u Fejsbuk grupi Sindikata poštanskih radnika. I tamo su objasnili da je poštar, uz pomoć policij,e vlasniku već vratio pronađeni novac. Još nije poznato da li je poštar takođe dobio nagradu za nalaz.

Sindikat je, međutim, objasnio da ovo nije jedini takav pronalazk ove vrste, te je još jedan njihov radnik nedavno pronašao 5.000 evra, što je na kraju takođe stiglo u ruke zakonitog vlasnika. Što se tiče jučerašnjeg heroja, oni su potvrdili da je riječ o velikom i poštenom čoveku, ali on ne želi da se eksponira u medijima.


(novice.svet24.si)


Тагови: