Хрватска

Поплављени локали и подруми у Глини, интервенисали ватрогасци

  • Извор: Индекс
  • 20.08.2024. 07:54

Обилни пљускови, које је најављивао ДХМЗ, захватили су синоћ средишњу Хрватску, а у неким градовима поплављени су и подрумски простори.

У вечерњим сатима киша је, уз муње и грмљавину, пљуштала и у главном граду Загребу, но прије тога фронта је прошла од обале добрим дијелом копнене Хрватске.

Обилна киша потпуно је потопила нека мјеста, па је и доградоначелница Глине Бранка Бакшић Митић на друштвеној мрежи Икс објавила како изгледа стање у том граду. Локали у центру града пуни су воде.

Данас нестабилно: Непогоде уз јаче пљускове са грмљавином

Данас нестабилно: Непогоде уз јаче пљускове са грмљавином

"Вечерас око пола седам усљед изванредне количине оборина у кратком времену, потопљена је улица С.и А. Радића, Корзо и неколико околних улица. Изласком свих комуналних служби на терен и интервенцијом ДВД Глина и ДВД Видусевац подијељене су вреће с пијеском на критичним локацијама. Нажалост, у неке локале на Корзу је ушла вода. Испумпавањем на самом Корзу и Бановцу те смањењем падавина, вода се повлачи, а с обзиром даље падавине активности ће трајати док се комплетна ситуација не стабилизује", објавио је Иван Јанковић, градоначелник Глине.



Киша и у Кутини, Карловцу…

Јака киша падала је и у Кутини гдје су неке улице претворене у потоке, а ватрогасци су позвани на неколико интервенција испумпавања потопљених подрума.

Но, ситуација се брзо нормализовала, јер пљусак није био дуготрајан. Неке улице су због јаке кише биле затворене и у Карловцу.

Усљед обилне кише која је започела падати послијеподне се није могло саобраћати Улицом краља Петра Крешимира IV., док је отежан промет био код Кауфланда у Мештровићевој те на Вучјаку.

Пратите нас и путем Вибера