Priliv migranata

Policija i Vojska Crne Gore na granici sa Albanijom

  • 17.08.2018. 13:50

Crna Gora je pojačala kontrolu granice sa Albanijom, zbog mogućeg priliva migranata, pa se policijskim patrolama  pridružila Vojska Crne Gore.

Pripadnici Vojske su raspoređeni u zoni graničnog prelaza Božaj, potvrđeno je medijima iz Ministarstva odbrane, koje navodi da će granicu nadgledati mješovite patrole.

"Prvenstveni cilj je sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice sa Albanijom, ali i drugih nezakonitih radnji na granici i u pograničnom pojasu", navode u Ministarstvu. 

Vojska je angažovana na osnovu ranije odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost, koja je donjeta sredinom jula, kada je razmatran izvještaj o mogućem prilivu migranata iz Grčke preko Albanije. 

Tokom poslednjih godinu dana registrovan je povećan broj migranata u Crnoj Gori. U prvih šest mjeseci ove godine registrovano je 2.113 ljudi iz Sirije, Pakisatana, Aližira i Maroka, što je skoro desetostruko više u odnosu na isti period prošle godine, podaci su policije. 

Oni su u Crnu Goru došli preko Turske, Grčke, Albanije i dalje nastavljaju preko BiH ili Hrvatske u pokušaju da se domogne drugih zemalja Evropske unije (EU). 

Premijer Crne Gore Duško Marković ranije je poručio da Crna Gora neće podizati zidove i postavljati žice na granici kako bi spriječila ulazak izbeglica i migranata, iako je mađarska vlada poklonila Crnoj Gori 25 kilometara bodljikave žice.
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм