Незапамћено

Покушали да ''украду'' чувени Златни рт на Болу

  • Извор: Агенције
  • 22.07.2024. 12:59

На чувеној плажи у Болу, на Златном рту, десио се бизаран случај који је неке насмијао, а неке опасно наљутио.

Туристи су одмах кренули да рјешавају ситуацију а онда су и позвали надлежне када су видјели шта двојица момака раде на једној од најљепших плажа на хрватском приморју.

Крађа незапамћених размјера, тако кажу људи са Бола препричавајући шта се десило на плажи.

"Прије непуних пола сата пуком случајношћу и присебношћу једне болске гошће спријечена је крађа жала са једне плаже у Мурвичком акваторију. Наиме екипа је лежерно дошла са бродом који изгледа као десантни, извадила лопате и вреће те почела пунити пијесак на очиглед госпође која се ту купала“, испричао је Директор Туристичке организације Бол Анте Трутанић.

Он је за портал Морски.хр испричао како је та туристкиња за савјет питала мјештане шта да ураде и да ли је тако нешто прихватљиво у Хрватској.

"Срећом један од локалаца је одмах схватио о чему се ради те их је спријечио у покушају и натјерао да врате све што су скупили у вреће. Ипак овако нешто не смије проћи испод радара те би починитељи требало бити санкционисани како им више не би пало на памет бавити се таквим стварима“, поручује Трутанић.

Иначе, у Републици Хрватској овај прекршај регулисан је Законом о рударству, односно ово се сматра противправном експлоатацијом минералних сировина који су у власништву Републике Хрватске. Казне су драконске, за физичка лица до 33.180, а за правну и до 132.720 евра, пише Морски.хр.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)