Измерено скоро 40 степени

Подгорица тренутно један од најтоплијих градова у Европи

  • Извор: Б92
  • 23.06.2024. 17:02

Један од најтоплијих градова у Европи тренутно је Подгорица, а јуче је у 17 сати измерено скоро 40 степени. На улици се скоро нико није могао срести, као у "граду духова".

Да будемо прецизни жива на термометру показала је 37.7, стога су улице главог града Црне Горе овог викенда скоро потпуно празне, као и баште популарних кафића. Напоље излази само онај ко мора.

"Таква је Подгорица, одувијек је током јуна, јула и августа паклено, али ипак чини ми се да је у посљедњих пар година некако још топлије. Видим да то показују и званична мјерења. Кад сам био млађи, било је врућина али се могло бар дисати, сада нема ваздуха. Ја искористим рано ујутру да мало изађем напоље и прошетам, инаће и ноћи су јако тешке, без климе се не може заспати", каже за "РИНУ" Миливоје Радуловић из Подгорице.

Велики број грађана Црне Горе викенд традиционално користи како би отишли до приморја и окупали се. Мада, тај угођај кваре огромне гужве у саобраћају.

"У ком год правцу да кренете очекују вас огромне гужве иако још увијек није ни јек сезоне. Километарске колоне су сваки дан код тунела Созина, а због радова пут до Боке Которске преко Будве дупло је дужи него иначе", каже Иван Вуксановић из главног града Црне Горе.

Ни грађани са сјевера Црне Горе судећи по посљедњим мјерењима више нису поштеђени великих врућина.

Јуче су у Беранама и ПљевљИма измјерене веће температуре него на приморју, преноси "б92".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: