Хрватски премијер

Пленковић поручио да Милановић има "диктаторске манире"

  • Извор: Агенције
  • 09.04.2024. 07:07

Хрватски премијер и предсједник ХДЗ-а Андреј Пленковић оптужио је данас предсједника Хрватске Зорана Милановића за, како је навео, штеточинско понашање, кршење свих етичких и правних начела и диктаторске манире.

"Он је предводник кршења, не само Устава, него општих и темељних начела уставног поретка", поручио је Пленковић, одговарајући на питања новинара, преноси Хина.

Додао је да је расписивањем избора за сриједу, 17. априла, Милановић нанио штету хрватској економији у вриједности већој од 300 милиона евра.

"Само се усудите, бандо" - Милановић поручио Уставном суду да не дирају датум избора “прљавим прстићима”

"То је једно штеточинско понашање у финансијском и свакодневном оперативном животу", навео је Пленковић, не помињући Милановића именом.

Истакао је да у Хрватској више нема никога ко није свјестан ко је "малигни елемент хрватског политичког живота и друштва".

Додао је да Милановић "нема никакво остварење и никакав резултат".

"Има само снижену политичку културу, вулгарност, примитивизам, личне увреде бројним актерима. Прекршио је сва етичка и правна начела и то ће људи казнити", поручио је Пленковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.