Монаси и волонтери гасе

Паштровска гора: Пожар се приближио цркви Светог Стефана Дечанског

  • Извор: Агенције
  • 06.08.2024. 20:35

Крак пожара који пријети Режевићима, стигао је на само стотинак метара од цркве Светог Стефана Дечанског која се налази на 2,5 километра од манастира Свети Спиридон, на Паштровској Гори.

Монах Мелхиседек из ћелије Свети Стефан Дечански и десетак волонтера успјели су да зауставе ватрену стихију, али страхују шта се може десити ноћас и сутра, наводе "Вијести".

Они су у контакту са ватрогасцима из Будве, али су свјесни да због конфигурације терена не могу да рачунају на долазак возила.

"Ово је неприступачан терен и гашење пожара је могуће једино из ваздуха. На жалост, из Министарства унутрашњих послова су процијенили да се ради о шуми трећег степена, као и да пожар не пријети никоме и одбили су да интервенишу хеликоптером или авионом“, рекао је отац Мелхиседек.

Он упозорава да се пожар шири ка цркви Светог Илије и Светог Спиридона и да се може спустити ка селу Рађеновићи.

"Против ватре смо се борили уз помоћ десетак напртњача које је обезбиједила Мјесна заједница Свети Стефан. Плашим се да то неће бити довољно уколико се ватра разбукти“, додаје он и апелује на одговорне да што прије упуте хеликоптер или авион на овај терен како би се спријечила катастрофа огромних размјера.

Он уједно позива и људе добре воље да им се придруже како би се заштитила црква али и бројне животиње које су ту смјештене.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.