Etiketiranje ljudi sve češće

Objava podigla buru: "Ako trošiš 5.000 evra na moru i smiješ se onima koji troše 500, ti si car"

  • Извор: Блиц
  • 22.07.2022. 17:59

Hljeb, pašteta, paradajz ili brancin, miješano meso, rakovi i školjke. Izbor je vaš, uvijek i svuda, prema pretenzijama, novčanoj mogućnosti i naravno, ukusu.

Ali, etiketiranje i podsmijavanje na račun onih koji sa osmijehom na licu jedu paradajz i sendvič, dok im od sladi “pucaju obrazi”, nije nikako na mjestu, ni po bontonu, a ni kada se radi o samom ljudskom ophođenju prema nekome.

Upravo to poređenje, naljutilo je jednog Mlađana, koji je u objavi unutar grupe “Live from Grece” napisao duži status o onima koji ljetuju sa 500 i onima koji na more idu sa 5.000 evra. Njegove riječi, izazvale su pravu buru komentara.

"Danima čitam paradajz turisti, pa paradajz… Pa, ljudi šta vas briga, ko šta, ko kako… Pa je li imate malo mozga, kad već moram biti bezobrazan, pa ima ljudi koji možda i na par godina vide to more. svako gleda da priušti djeci što je više moguće. Ali ako se nema, nema se i šta tu ima ružno. Znači, nemoj da se ide ako neko ne može više od 500 evra da potroši. A ovi koji troše 5.000 evra oni se kao bolje provedu. Pa ako trošiš 5.000 evra na moru i smiješ se onima koji troše 500, ti si car. Ali šta ćeš tamo gdje idu paradajz turisti i gdje sve košta jeftino?

Odi do Pulje ili Sardinije pa plati 50 evra ležaljke i uživaj. Znači, strašno bre… Pa dojadiste. Ko zna koliko ću ružnih komentara dobiti ali baš ste dno radi podsmijavanja. Aj ćao – napisao je on.

U komentarima ispod objave, javili su se oni koji su se složili sa njim. Pojedini su naveli kako je neprikladno ovako etiketirati ljude,

"Zašto su pašteta i paradajz sinonim za nemaštinu, nešto deplasirano i kome? Bolje da ne pojašnjavam to dno", glasio je komentar ovog člana.

"Onaj ko bilo koga na bilo koji način ismijava govori samo o sebi i svom plitkom intelektu. Najbolji odmor, provod je bez opterećenja. Za to ne treba novac već ljubav", kratko je prokomentarisao ovaj član.

Jedan od komentara na račun “paradajz turizma”, pokazao je da ovaj način putovanja može da se prenosi sa koljena na koljeno, te i da zbliži familiju na ljetovanju.

"Ja sam vjerni paradajz turista, moji roditelji su bili, sad sam i ja. Uveliko se piše spisak paštetica, konzervi, palente, salamica, itd, koje će da se nose na ljetovanje za nedjelju dana", naveo je on svoj primjer.

Sljedeći je naveo kako nije bitno ko šta jede, već je bitno kako se ponaša na plaži.

"Ljudi, jedite šta volite, nosite od kuće sve što će vam omogućiti lakše ljetovanje u smislu finansija, opustite se i uživajte! Ono što je po meni vrlo bitno je cilj. Bilo da su u pitanju “paradajz” turisti ili elita, ( uglavnom se tako ne ponašaju ) za sobom ne ostavljajte smeće po plaži. Ako ste “elitno” ili “paradajz” ručali na plaži, pa zatim popili kafu, sok, pivo i zapalili ,onda sve to spakujte i ponesite do prve kante i ne zakopavajte pikavce u pijesak! – napisao je ovaj korisnik grupe, piše Blic.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Бар ТВ (Р)

    'Ова екипа око шанка уљепшаће сваки радни дан – 'Бар ТВ' ексклузивно на АТВ-у. Сјајна тројка Филипс, Југослав и Сладан покренуће све могуће теме – од игле до локомотиве. Придружиће им се у тој 'борби' мисли и ставова колеге и другари. За њиховим шанком у ТВ бифеу ништа неће остати недоречено. И ничега неће бити превише, осим смијеха.

  • 14:10 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.