Hrvatska

Novinar šokiran cijenama u Rovinju: Kilogram trešanja 20 evra

  • Извор: Б92
  • 21.07.2023. 08:33

Visoke cijene na Jadranu šokiraju svaki dan, a Rovinj se smatra jednim od najskupljih gradova u Hrvatskoj.

Novinar italijanskog magazina "Il Corriere della Sera" otišao je u Rovinj sa ciljem da istraži cijene za koje mnogi Italijani tvrde da su skuplje od njihovog tržišta.

U tekstu "Turizam u Hrvatskoj nakon dolaska evra, Rovinj skuplji od Italije", ispričao je svoje iskustvo tokom boravka na ovoj popularnoj destinaciji.

Na ovoj plaži u Crnoj Gori ležaljka košta 200 evra

Na ovoj plaži u Crnoj Gori ležaljka košta 200 evra

Novinar je otišao u centar i pitao mještane kako mogu da žive sa tako visokim cijenama, pošto kilogram trešanja košta 20 evra, a pica iz restorana 15 evra.

Međutim, pojedinci su mu odgovarali da ne kupuju ono što im ne vrijedi. On ističe da sladoled prodaju po cijeni od 3,5 evra i da je italijanski grad Ferera raj u poređenju sa rovinjskim cijenama.


Na plaži je sreo i porodicu koja je bila iznenađena cijenom mineralne vode. Tvrde da su četiri flaše platili čak 14 evra. Navodi i da je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga medijima priznao da su preuveličali cijene ne samo u Rovinju, već i u cijeloj Hrvatskoj. On je tada naveo da imaju više noćenja nego ranije, ali turisti manje troše na druge proizvode i usluge.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм