Skupština odlučila

Njegoš ipak bez praznika u Crnoj Gori

  • 30.10.2018. 21:05

Skupština Crne Gore nije prihvatila prijedlog Demokratskog fronta da se u Crnoj Gori uvede novi praznik – Dan Petra II Petrovića Njegoša, koji bi se slavio 13. novembra.

Uoči glasanja u parlamentu, poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević podsjetio je da je sličan prijedlog potekao od vlade Duška Markovića u novembru 2017. godine, ali on je morao biti povučen zbog protivljenja Bošnjačke stranke.

"Ako vi ne osjećate ljudsku i državotvornu potrebu da podržite ovaj prijedlog, onda mislim da ne postoji nijedna tačka u crnogorskom društvu oko koje bismo mogli da se okupimo. I svu priču o multikulturalnoj i multiverskoj Crnoj Gori bacite u Cijevnu, koje više nema", rekao je Knežević.

Poručio je da bi DF, da je tada bio u parlamentu, glasao za prijedlog premijera Markovića.

"Bošnjaci ne samo da neće da glasaju za ovaj prijedlog već hoće promjenu državnih simbola u zemlji u kojoj je 75 odsto građana pravoslavaca. A Njegošu se zamjera što pjeva o slobodi i što je htio malu zemlju da oslobodi od ropstva", naveo je Knežević.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)