Црна Гора

Наредних дана више од 40 степени, могуће суше и пожари

  • Извор: СРНА
  • 09.07.2024. 17:39

Директорат за заштиту и спасавање Министарства унутрашњих послова позвао је све учеснике у систему заштите и спасавања да, због најављеног топлотног таласа, подигну степен оперативне спремности.

Из МУП-а је саопштено да је Директорат упозорење учесницима у систему заштите и спасавања послао на основу извјештаја Завода за хидрометеорологију и сеизмологију.

Сутра и до 40 степени

Сутра и до 40 степени

- Из овог завода је најављено да ће, почев од данас, подручје Црне Горе бити под утицајем гребена са сјеверозапада Африке у склопу ког је и прилив топле ваздушне масе која ће условљавати веома топло вријеме у наредном периоду - наводи се у саопштењу МУП-а Црне Горе.

Очекује се, додаје се у саопштењу, да ће се таква ситуација наставити и током већег дијела наредне седмице.

- Овај топлотни талас условиће високу температуру ваздуха које ће се у многим мјестима кретати од 37 до 40 степени Целзијусових, а понегдје и прелазити 40 степени - навели су из МУП-а.

Они су упозорили да таква метеоролошка ситуација може да доведе до суша и изазивања пожара, те подсјетили да је на снази наредба о забрани паљења ватре.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.