Hrvatska

Nakon porodičnog nasilja u Pagu: Smjena direktorke Centra za socijalni rad

  • 01.03.2019. 17:37

Ministar socijalne politike Hrvatske Nada Murganić predložila je smjenu direktorke Centra za socijalni rad u Zadru zbog teških propusta u radu koje je utvrdila inspekcija, nakon slučaja porodičnog nasilja u Pagu kada je otac bacio četvoro djece sa prvog sprata porodične kuće.

"Uočeni su teški propusti u radu direktorke u zadarskom Centru za socijalni rad i moj prijedlog je smjena. To ćemo poslati upravnom savjetu centra i tražiti da bude preispitana njena odgovornost", rekla je Murganićeva nakon što je u zadarskoj bolnici posjetila juče povrijeđenu djecu.

Troje djece, osmogodišnja djevojčica, dječak od tri i djevojčica od pet godina, nalaze se na liječenju u zadarskoj bolnici, dok je najteže povrijeđena sedmogodišnja djevojčica prevezena u zagrebačku bolnicu Rebro.

"Indeks" prenosi da je direktorka Centra za socijalni rad u Zadru Vesna Burčul juče rekla da nikada ništa nije ukazivalo na takav ishod. Ona kaže da nije "bilo moguće predvidjeti ovako drastičan, brutalan, radikalan i teški ishod za nekog neutralnog posmatrača, a kamoli za nekoga ko je u žiži zbivanja".

Ona je, kako navodi ovaj portal", navela i da nikada nije bilo prijavljeno nasilje u toj porodici.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм