Premijer potvrdio

Nakon pada drona u Zagrebu Francuska šalje specijalni avion za nadzor hrvatskog neba

  • Извор: Агенције
  • 14.03.2022. 20:13

Premijer Hrvatske Andrej Plenković potražio je pomoć NATO saveznika u nadgledanju hrvatskog neba, nakon što je prije nekoliko dana u Zagrebu pao dron sovjetske proizvodnje.

Hrvatski premijer je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao da je pomoć tražio od Francuske.

"Nakon pada drona na Zagreb, na moj zahtjev predsjednik Emanuel Makron odobrio je slanje mornaričkog aviona Hawkeye E2C za rano upozoravanje i kontrolu vazdušnog prostora te nadlijetanje hrvatskog neba. Nastavljamo saradnju sa NATO saveznicima", napisao je Plenković.

Podsjećamo, prošle sedmice u noći sa četvrtka na petak, na zagrebačko naselje Jarun srušila se neidentifikovana bespilotna letjelica. Pregledom oznaka na dronu utvrđeno je da je letjelica sovjetske proizvodnje.

U blizini letjelice pronađena su dva padobrana, a ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić izjavio je da su na bespilotnoj letjelici pronađeni dijelovi aviobombe.

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)