Институт за биологију мора

Морска вода на црногорским купалиштима доброг квалитета и безбједна за купање

 • Извор: СРНА
 • 15.09.2023. 00:01

Морска вода на црногорским купалиштима доброг је квалитета, санитарно исправна те безбједна за купање и рекреацију, показали су резултати анализе квалитета морске воде за 109 локација, коју је Институт за биологију мора спровео овог мјесеца.

“Резултати су показали да је на 83,5 одсто локација морска вода била одличног квалитета, на 10,1 одсто локација доброг, док је на 6,4 одсто локација вода била задовољавајућег квалитета", саопштено је из Јавног предузећа за управљање морским добром.

У општини Улцињ, од укупно 18 локација на којима се реализује Програм праћења санитарног квалитета, морска вода је била одличног квалитета на њих 17, док је на једној локацији она била задовољавајућег квалитета.

Анализе су показале да је морска вода била одличног квалитета на 13 локација у општини Бар, док је на два била задовољавајућег квалитета.

NASA objkavila izvještaj o NLO

NASA objkavila izvještaj o NLO

Када је ријеч о општини Будва, Програм се реализује на 32 локације, од којих је на њих 30 вода била одличног квалитета, а на два доброг квалитета.

У Бококоторском заливу, у општини Тиват, од укупно девет локација вода је била одличног квалитета на њих осам, док је на једној локацији она била задовољавајућег квалитета. Анализе су показале да је у Котору на девет локација вода била одличног, а на пет доброг квалитета.

У Херцег Новом узоркована је вода на укупно 21 локацији, од чега је на њих 14 она била одличног, на четири доброг, а на три задовољавајућег квалитета.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

  ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.