Istok Hrvatske

Mještani u šoku: Zašto je pokušala ubiti svoje dvogodišnje dijete

  • Извор: 24сата.хр
  • 19.03.2022. 21:37

Nekoliko stotina stanovnika naselja na području sjeverne Hrvatske šokirano je saznanjem da je njihova 30-godišnja komšinica pokušala ubiti kćer staru godinu i pol dana.

Posebno jer je osumnjičena i rođena u tom naselju i svi je jako dobro poznaju. Nakon završene škole odselila se u Zagreb gdje je živjela godinama do povratka u rodni kraj.

- Razgovarala sam u srijedu s njom i ništa mi nije dala za zaključiti da ima nekih problema. Ponovo sam ju pokušala nazvati poslijepodne kad je izbio požar na njihovoj vikendici, ali se nije javljala – kaže za 24sata.hr njena poznanica.

Dodala je kako je kasnije saznala da je njena prijateljica otišla u policiju prijaviti da je suprug zlostavljao dijete. Rekla je takođe da se osumnjičena prije nekih pet godina vratila u rodno mjesto iz Zagreba, gdje je i upoznala supruga.

Doselili su se u porodičnu kuću njenih roditelja i nakon par godina dobili kćer jedinicu. Suprug radi u obližnjem gradiću udaljenom ni 10-tak kilometara od mjesta gdje žive, dok je ona ostala kod kuće s djetetom jer nije zaposlena.

Druge komšije su rekli da su je gotovo svakodnevno viđali kako šeta s djetetom, bilo da ga drži za ruku ili vozi u kolicima. Govore da je pokazivala veliku ljubav prema djetetu i zbog toga još uvijek ne mogu povjerovati da se takvo nešto dogodilo.

- Živjela je svoj život i nikada nismo čuli da je dopirala neka svađa iz kuće ili čuli neki trač da se ona i suprug ne slažu. No, neke stvari uvijek ostaju unutar četiri zida, pa je teško bilo šta reći - kaže jedna mještanka.

Za supruga mještani govore da je pristojan i uvijek je pozdravljao i da je od supruge mlađi godinu ili dvije. Zbog toga su i svi zaprepašteni pokušajem ubistva djeteta za što je majka lažno optužila supruga.

Na sreću dijete je lakše povrijeđeno i nakon ukazane pomoći smješteno je u bolnici.

Kriminalističkim istraživanjem policija sumnjiči ženu (30) u počinjenje krivičnog djela teškog ubistva u pokušaju i lažnog prijavljivanja krivičnog djela.

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)