Mitropolit pozvao omladinu da preuzme vođenje crkvenih opština

  • 28.06.2020. 22:11

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je omladinu da preuzme vođenje crkvenih opština u Budvi i u drugim gradovima Crne Gore.

Vladika je nakon molebana u manastiru Podlastva u Grblju ponovio sve kritike na račun vlasti u Crnoj Gori povodom usvajanja neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i podsjetio na hapšenje vladike Јoanikije, sveštenika i rušenja konaka kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog kod Ulcinja.

On je naveo da se istinska Crna Gora ni večeras ne da zaplašiti od vlastodržaca kojima zakon leži u topuzu, što demonstriraju raznim pritiscima koji su kulminirali zabranom litija.

Vladika je podsjetio da su pozvali narod da poštujući naredbe i mjere Nacionalnog tima i Episkopskog savjeta ne prave nikakve samoinicijativne šetnje već da okupljaju na molebanima.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм